zbadanie oleju nowego czy przepracowanego ?
o2 Fl jak otworzyć drzwi
Zwiń
X
-
o2 Fl jak otworzyć drzwi
Witam
Mam problem z O2Fl 1.9tdi wersja mint.
Otóż nie mogę otworzyć drzwi pasażera ani tylnych. Samochód ma uszkodzona instalacje elektryczną pod maską i odłączony akumulator i nie mogę go podłączyć dopóki nie naprawię instalacji. Wszystkie drzwi były pozamykane i nie da się ich bez prądu otworzyć.
Moje pytanie może znacie jakiś sposób na otwarcie, ewentualnie na jakie kable mogę podać napięcie aby odryglowały się zamki.
pozdrawiamJest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
-
-
Jeśli z tyłu masz "korbki" to tylne drzwi otworzysz raczej bez problemu.
Musisz dostać się do Centralnej Elektryki ( jest nad nogami kierowcy ) wyciągnąć z niej dwie 52 pinowe wtyczki ( A - czarną i B - białą ) i podłączyć na ok. 1 sek 12 V pomiędzy odpowiednie przewody/piny.
Dla lewych tylnych drzwi:
Wtyczka A ( czarna ) pin 48 ( przewód niebieski z żółtym paskiem ) i wtyczka B ( biała ) pin 26 ( przewód fioletowy z niebieskim paskiem ). Co do polaryzacji to musisz spróbować i tak i tak ( nie pamiętam w którą stronę otwiera a w którą blokuje ). Po każdym podaniu napięcia próbuj otworzyć drzwi klamką wewnętrzną ( tą od środka drzwi ).
Dla prawych tylnch drzwi tak samo tylko inne przewody: oba we wtyczce B ( białej ) pin 8 ( przewód fioletowy z szarym paskiem ) i pin 27 ( przewód fioletowy z zielonym paskiem ).
Napisz czy ruszyło, czy nie.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Robercik, drzwi pasażera to inny temat, bo mają własny sterownik
a żeby się do niego dobrać to trzeba zrzucić tapicerkę drzwi
a przy zamkniętych drzwiach to mało wykonalne->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
normalnie otworzyłem
rzeczywiście mint ma zamek w drzwiach kierowcy, ale poprzedni właściciel założył nakładki chromowe na klamki i nie było widać, zdjołem nakładkę i eureka!!
tylne otworzę później
wielkie dzięki za pomocJest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Robercikrzeczywiście mint ma zamek w drzwiach kierowcy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz